Fokus på det som er viktigst – møt vår løsningsdesigner på Dynamics 365

I denne artikkelen skal du få bli kjent med Niklas Ødegaard som er en Dynamics 365 løsningsdesigner. Niklas er hovedpersonen bak vår løsning for advokatbransjen – Avant Legal 365.

I full fart med å designe løsninger for våre kunder. Dude’n er helt unnværlig.

Selv om Niklas er en millennial, Gen Y, så vil han helst ikke være overalt på digitale flater, men ønsker å fokusere på det som skal gjøres. Det er betryggende for våre kunder.

«Jeg er en hardtarbeidende sjel som yter mitt beste for våre kunder» sier Niklas. Han er også imøtekommende, alltid blid, åpen, pliktoppfyllende, disiplinert og ærlig slik vi kjenner ham. Så lenge han ikke sitter på sykkelen sin i et møterom og pønsker ut noen smarte løsninger – da ser han veldig alvorlig og konsentrert ut.

Trening og jobbing samtidig – ingen sak for Niklas.

«Når jeg jobber med løsninger så har jeg alltid menneskene, som skal bruke systemet, i fokus. Vi må kjenne menneskene/selskapet bak og mye avhenger av de som faktisk skal bruke løsningen. Når alt kommer til alt så må løsningene selvsagt være funksjonelle, teknisk godt bygd opp og mest mulig dynamisk for å imøtekomme fremtidige endringer/utfordringer i markedet» – Niklas Ødegaard.

Niklas kom inn i Avant IT via CRM Norge i 2016. I forkant av dette har han fullført en mastergrad i London – International Business Management med spesialisering mot strategi og prosjektledelse.

Høy konsentrasjon i konsulentavdelingen

«Fordelen med å ha denne utdanningsbakgrunnen er at jeg jeg har en kommersiell tankegang fra dag en når jeg snakker med kunder. Jeg kan raskt sette meg inn i kundens forretningsprosesser og tolke behovene bedriften har for en teknisk løsning. Vi starter heller med business enn teknologi. Jobben min er å oversette forretningsprosess til teknologi – og denne tankegangen er en av styrkene våre i Avant IT.»

Før han dro til London tok han allmennfaglig utdanning på Wang Toppidrett med studiespesialisering på fotball. Så har han også Bachelor fra BI Bergen, hvor han tilbragte 1 år. Savnet etter familie og venner meldte seg og han flyttet dermed tilbake til Oslo hvor han fullførte sin Bachelor ved BI de neste 2 årene.

Under Bachelor perioden rakk han også å jobbe som valutatrader hos DNB Markets og som prosjektleder for et event/marketing-byrå.

Forberedelse til kundemøte ang Avant Legal 365

«Som student var det viktig for meg å jobbe ved siden av. Det stilles store krav i arbeidslivet og det er mye prestisje. I de jobbene jeg hadde under studietiden så har det vært en selvfølge å ta mye ansvar, noe som jeg har overført til både skolegang og fulltidsjobber i etterkant. Det å lære å jobbe strukturert, samt prioritere viktige arbeidsoppgaver i en ellers hektisk hverdag har gitt meg mye».

«Som Rådgiver og løsningsdesigner hos Avant IT er jeg komfortabel med det vi tilbyr av løsninger. Det er ikke aktuelt å presentere/selge en løsning som jeg ikke selv går god for». – Niklas Ødegaard

Når han ikke er på jobb, ferie eller pleier kjæresten så er han som regel i gang med å holde formen på topp. Det er ikke sofaen eller en bok som tiltaler ham mest. Han har trent siden han var ung og prøver å trene minst 4-5 ganger i uka. Det er nemlig under trening han får inspirasjon, nye tanker og kanskje finner løsninger på tekniske utfordringer. Mens andre er altoppslukende innen litteratur så er Niklas altoppslukende når det gjelder trening.

«Løping i marka er som balsam for sjelen. Jeg sykler gjerne, svømmer, står på ski, får ut steam på treningsstudio, Muay Thai for power play, smashing med squash og kan også ta en økt med rulleski.»

Jeg blir bare sliten av å skrive denne bloggen. Vent – jeg må tørke av svetten her…. tørkle.

Forberedende gjennomgang før kunden kommer. Viktig at det er gjennomført.

Spørsmål: «Hvorfor valgte du å jobbe hos Avant IT?»

«Da jeg skulle skrive bacheloroppgaven min fikk jeg mulighet til å skrive en strategioppgave for CRM Norge AS. Min vinkling i oppgaven var hvordan selskapet kunne vokse organisk. Jeg fikk god innsikt i hvordan selskapet jobbet, hva de jobbet med og hvordan daværende CRM Norge V/Stig Karlsen så for seg fremtiden. Jeg hadde teorien om selskapets vekst og videre skrev jeg flere oppgaver i løpet av mastergraden som omhandlet Watson IBM, Oracle sin posisjon i markedet, kunstig intelligens (AI), strategisk prosjektledelse, gjorde konkurrentanalyser og satte meg inn i skytjenester. Jeg fikk dermed interessen for selskapet og spurte om det var mulighet for å jobbe der – det var det.

Jeg så tidlig at skytjenester og AI/ML ville spille stor rolle i den teknologiske hverdagen. Det var store muligheter for å jobbe med disse retningene hos Avant IT»

CRM Norge fusjonerte med Laser Tone Norge i 2018 og ble til Avant IT.

«Mitt fokusområde er å jobbe med forretningsapplikasjoner som Dynamics 365, Power Apps og Power BI m.m. Det er plattformer hvor man kan gjøre mye og tilpasse funksjoner til enhver bedrifts forretningsprosesser.»

Niklas «nerder» gjerne på fritiden sin også – han har laget en rapport med Power BI med data hentet fra pulsklokken sin via Garmin Connect som er koblet til Strava.

Garmin Connect – Strava – Power BI

Niklas kan skilte med god erfaring fra forskjellige bransjer. Han er vår lead på advokatløsningen vår, Avant Legal 365, som han er løsningsdesigner på.

Les gjerne mer om den her: http://bit.ly/2QpCcV8

Avant Legal 365

«Advokater er nødt til å være fremtidsrettet å ta i bruk ny teknologi og være med på utviklingen. Vi har hørt på advokater og tatt de viktigste funksjonene en advokatvirksomhet trenger i arbeidshverdagen og laget en løsning basert på Microsoft sin plattform, Dynamics 365.

Her kan du samle all informasjon på ett sted.»

Han har også jobbet med selskapet som satser på grønn teknologi.

«Vi er veldig glad for at selskaper som satser på miljø tar i bruk moderne teknologiplattformer som Dynamics 365. For eksempel kan et miljøbevisst selskap som jobber med ladestasjoner tilby sine kunder gode løsninger. Et godt system vil:

 • Rigge dem for vekst
 • Gjør tjenestene deres mer tilgjengelig
 • Hjelpe til med forsalg (Presales)
 • Bedre prosjektstyring/Sakshåndtering
 • Idriftsettelse
 • Vedlikehold
 • Visuell Analyse
 • Nyttiggjøre dataene bedre
 • Frigjøre seg fra Excel som oversiktsverktøy

Bilde – hvor det blir tatt bilde av at vi blir tatt bilde av.

Niklas om fremtiden og teknologi

«Dataene som ligger i bedrifters C(X)RM systemer utnyttes ikke godt nok slik jeg ser det. Skal selskaper være konkurransedyktige i fremtiden så bør de begynne bruke data som analyse og beslutningsgrunnlag. Alt man lagrer i dag, uansett om det måtte være i Dynamics 365, SuperOffice, Salesforce etc bør det utarbeides gode rapporter som skal ligge til grunn for beslutninger. Eksempelvis om man fortsatt skal satse på Produkt X eller Marked Y».

Hvor går Avant IT?

«Vi går en spennende tid i møte og er så heldige å være i en bransje hvor det er et hav av muligheter. Vi posisjonerer oss slik at vi aktivt tar del i den teknologiske utviklingen og kan hjelpe både våre eksisterende kunder og potensielle kunder til å imøtekomme morgendagens endringer.

Dette vil komme våre nye og eksisterende kunder til gode da vi har en solid kunnskapsbase og kompetanse i form av våre ansatte. Vårt partnerskap med Microsoft og med de mange mulighetene plattformen gir oss, gir også en trygghet ovenfor våre kunder.

Vi er en positiv gjeng som lever og ånder for å levere gode opplevelser i form av funksjonelle løsninger og support.

Vi jobber med mange spennende prosjekter – det ser meget lyst ut ?.»

Avant IT er et fremtidsrettet teknologiselskap som skreddersyr løsninger for deg og ditt selskap.

Våre fokusområder består av:

 • Microsoft Dynamics 365 og custom utvikling
 • Software Utvikling
 • Skydrift – Azure
 • Microsoft Office 365
 • Print & Dokumentstyring

samt tilhørende Service & Support rundt disse områdene.

Våre utviklere og konsulenter har lang og bred erfaring i å skreddersy Dynamics 365 (CRM) etter ditt behov. Dette gjelder for alle bedrifter som har et behov innenfor salg, markedsføring, kundeservice, feltservice, prosjektstyring – eller rett og slett en kombinasjon av disse. Vi har også meget god erfaring med integrasjoner mot diverse ERP systemer, som blant annet Visma Global, Visma Lønn, 24 Seven Office og Uni Micro for å nevne noen.

I tillegg til disse ERP integrasjonene har vi flere ulike moduler som vi inkluderer i våre skreddersydde forretningssystemer for våre kunder.

Vi leverer i dag innovative løsninger innenfor våre fokusområder til kunder spredt rundt i Norden. Som en dedikert Microsoft Gold partner jobber vi kontinuerlig med å utvikle innovative løsninger for å imøtekomme våre kunders behov og ønsker.